La Generalitat demana a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que reubiqui els okupes del pis Anlló

La Generalitat ha demanat a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que reubiqui les famílies que okupen un bloc de pisos dels Germans Anlló al centre de la ciutat.

Dijous un grup de 16 persones amb menors al càrrec, va okupar un bloc de l'herència Anlló al carrer Jacint Verdaguer. Són persones agrupades al Col·lectiu Dignitat i que denuncien que fa temps que viuen en una situació de precarietat habitacional i energètica, sense que l'administració els hagi trobat cap solució.

El bloc okupat forma part de l'Herència dels Germans Anlló, que és propietat de la Generalitat i està en procés de subhasta. S'ha intentat col·locar fins a quatre cops sense èxit i està en estat d'abandó des de fa anys.

El Departament d'Economia, a través de la Direcció General de Patrimoni, s'hauria posat en contacte amb el consistori per demanar que reubiquin les famílies i en paral·lel estudiarà mesures per evitar que altres finques similars siguin ocupades.

Mentrestant, el Govern municipal encara no s'ha pronunciat sobre el cas i remet a la feina de seguiment i control dels serveis socials.

Notícies relacionades

Ocupen un bloc de l'herència Anlló al centre de Sant Feliu de Guíxols (25-11-2016)