Noves tauletes per millorar l'autonomia i l'eficiència dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra estrenen un dispositiu mòbil que permet millorar en eficiència i seguretat en l'activitat de patrullatge. El nou giny permetrà als policies millorar el grau d'autonomia al carrer i alhora poder accedir directament a informació policial que fins ara s'havia de sol·licitar a les respectives sales de comandament. 
This text will be replaced
Els vehicles policials disposaran d'un suport per fixar la tauleta i poder fer consultes en moviment. Pel qeu fa a les patrulles a peu, s'ha habilitat una ubicació a la nova armilla exterior antibales per poder-hi portar a sobre l'aparell. El dispositiu compleix diverses normes de qualitat internacionals, proporcionant un alt grau de protecció contra les caigues, l'aigua o la pols. 
 
Fins ara s'han distribuït unes 900 tauletes a totes les Unitats de Seguretat Ciutadana i a les Àrees Regionals de Recursos Operatius de totes les regions policials. 
 
La nova eina ha estat presentada aquest dimecres en roda de premsa pel Conseller d'interior Jordi Jané i el comissari en cap del cos de Mossos d'Esquadra Josep Lluis Trapero, on s'ha destacat que el dispositiu és un element de present però també de futur, ja que s'aniran adaptant noves funcionalitats que generin més intel·ligència policial. 
 
La implementació d'aquest nou dispositiu és fruit del "Projecte Mobilitat - Dispositius Mòbils" iniciat a principis del 2015. L'objectiu és que les patrulles siguin més autònomes i guanyin rapidesa en l'accés a la informació a més d'una millor eficiència i seguretat. 
 
Abans d'iniciar el desplegament de les tauletes en tot el territori català, es va realitzar una prova pilot a dues Àrees Bàsiques Policials per avaluar el projecte i determinar l'impacte organitzatiu de la nova eina.