L'independentisme surt al carrer en defensa de Forcadell

Si toquen a una, ens toquen a totes. Sota aquesta idea l'independentisme ha tornat a sortir al carrer en defensa de Carme Forcadell.  La Presidenta del Parlament afronta un judici per prevaricació i desobediència, al permetre el debat de les anomenades lleis de desconnexió a a la cambra legislativa.

This text will be replaced

Aquest divendres Forcadell ha rebut el suport de centenars de ciutadans abans de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i aquest dijous es van repetir concentracions com aquesta de Sant Feliu de Guíxols davant de diversos ajuntaments del país.

El sobiranisme, unit

En el cas ganxó, tots els partits amb representació municipal, excepte el PSC, van assistir a una concentració a la que hi va posar veu la regidora d'esdeveniments de ciutat i Transició Nacional, Georgina Linares.

Estelades, crits en defensa de la independència, missatges de suport a Forcadell i el convenciment que s'ha traspassat una línia vermella que ja no només afecta als independentistes sinó al conjunt dels demòcrates.

Contra la judicialització

La concentració organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium, l'Associació de Muncipis per la Independència i l'Associació de Municipis de Catalunya va tenir un manifest conjunt que es va llegir a tot el país. En el text es denuncia "la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per a resoldre democràticament un problema polític" i s'apunta que "la judicialització de la política ha empobrit i malmès irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic".

El manifest acusa els partits espanyolistes i l'Estat de voler guanyar als Tribunals allò que han perdut a les urnes i se'ls insta a participar amb arguments i debat en el procés d'un referèndum, que considera l'única sortida possible al conflicte polític entre Catlaunya i l'Estat Espanyol.