Funerària Juanals gestionarà 4 anys més el cementiri de Sant Feliu de Guíxols

La Funerària Juanals gestionarà 4 anys més el cementiri de Sant Feliu de Guíxols. El ple municipal ha adjudicat a l'empresa una concessió de 108.632 euros anuals + IVA prorrogable a un màxim de sis anys.

This text will be replaced

L'elecció del propietari de l'empresa, Emili Vilert, com a regidor de CiU a les passades eleccions municipals va obligar-lo a renunciar a la concessió i obrir un concurs públic per incompatibilitat entre la seva faceta empresarial i la de polític. Tot i que en el rerafons de la renúncia també hi havia una qüestió econòmica.  Fa uns mesos l'edil va renunciar a la seva acta i per tant ara ja no existeix aquesta incompatibilitat; i a més el nou contracte està revisat a l'alça.

Concurs amb dues empreses

L'actual concessionària ha guanyat el concurs públic a Cons-te Concesiones Administrativas, que no va presentar la documentació amb el termini previst.
Amb la nova concessió la Funerària Juanals seguirà fent el que de fet ja ha estat fent fins ara. Cuidar la jardineria, mobiliari i infraestructures de l'espai, regular els accesos i gestionar els enterraments, pagar els tres treballadors fixes del cementiri i assumir les despeses de llum i aigua.

El nou contracte preveu que l'Ajuntament es faci càrrec d'algunes despeses de millora de la infraestructura. Es construiran nous nínxols i també es farà columbari per dipositar les cendres dels difunts.

L'oposició d'esquerres demana pensar en la municipalització

Funerària Juanals ha gestionat el cementiri els darrers 13 anys en un contracte que s'ha anat ampliant. El nou contracte té el suport dels tres grups de govern (TPSF, ERC i PSC) i CiU; mentre que GdC i CUP no s'hi oposen, però si qüestionen que s'hagi valorat a l'alça respecte l'anterior i que no s'aposti per la municipalització del servei.

Notícies relacionades

El manteniment del cementiri de Sant Feliu de Guíxols, tret a licitació (06-05-2016)