La restauració de mobles, una afició creixent

Rescatar mobles que no fem servir i personalitzar-los per crear un producte nou i el que és més important, únic. El reciclatge d'objectes és cada cop més habitual i són moltes les persones que han fet d'aquesta pràctica el seu passatemps preferit. 
This text will be replaced
INTERVÉ: Pili Pérez, artesana
 
Hi ha qui aposta per restaurar un antic moble familiar que no vol llençar però que no encaixa amb  les tendències actuals, o bé qui aprofita qualsevol objecte que algú altre ha llençat per crear una peça exclusiva que doni un aire fresc a casa seva. I és que amb mirada creativa i la imaginació com a recepta principal no hi ha res que no es pugui fer. 
 
La tendència a recuperar el treball amb les mans és hereva de la crisi econòmica, quan s'apostava més per reparar o reaprofitar que no per adquirir objectes nous. 
 
D'entre els amants dels objectes reciclats, hi ha qui aposta per recórrer als especialistes per restaurar les peces. D'altres en canvi apliquen el "do it yourself" i busquen assessorament per poder personalitzar l'objecte amb les seves pròpies mans.
 
La restauració està tant a l'ordre del dia que fins i tot les criatures han pujat al carro i hi ha establiments, com el Petit Art de Sant Feliu de Guíxols, que ofereixen tallers per nens.