Sant Feliu de Guíxols celebra Sant Antoni Abat

Més de 1300 persones han assistit l'espectacular festivitat de Sant Antoni Abat a Sant Feliu de Guíxols. La jornada ha començat amb el recorregut dels Tres Tombs. Tot seguit, centenars de persones han portat el seu animaló als Jardins de Juli Garreta on el mossèn els ha beneit, tal com es feia tradicionalment.

This text will be replaced

Intervé: Jordi Vilà, regidor de Cultura de Sant Feliu de Guíxols

 

Es tracta d'una tradició de molts anys d'història. Sant Antoni Abat, és el patró de tots els animals de peu rodó i per extensió a tots els animals domèstics. Anys enrere, es feia aquesta festivitat perquè el Sant donés fertilitat als animals i els purifiqués. Actualment, aquesta tradició continua en molts pobles de Catalunya.

L'actuació estrella i la que ha conclòs la jornada ha estat l'espectacle eqüestre de Santi Serra. Sobre la sorra de la platja ganxona i amb la bellesa de la badia com a escenari, el genet ha captivat totalment el públic.
 
La Festivitat de Sant Antoni Abat es commemora el dimarts 17 de gener, tot i que són moltes les poblacions com Sant Feliu de Guíxols que desplacen la seva celebració al calendari per comptar amb el màxim d'assistents possibles.