Donaran vida als locals buits del centre de Sant Feliu de Guíxols amb vinils i fotos d'establiments de fora el centre comercial

Un local buit és com un forat negre en un eix comercial i encara que només n'hi hagi un la imatge de decadència que projecte va més enllà del forat que deixa. És per això que l'Associació Guíxols Comerç i Turisme ha pensat una forma per omplir el buit mentre no s'hi obri un nou negoci.  A través de vinils i fotografies donaran vida als aparadors tancats al centre de la ciutat amb imatges de negocis que estan fora de l'eix més comercial.

VÍDEO EN PROCÉS

Intervé: David Novi, president Guíxols Comerç i Turisme

Es tracta d'una formula que permet matar dos pardals d'un tret. Per una banda s'evita la imatge de decadència que projecta un local buit i per altra es dóna visibilitat a comerços que es troben fora de l'eix comercial.

Suport a les fires

Aquesta va ser una de les decisions que es van prendre a l'Assemblea anual de socis que va marcar el full de ruta per aquest 2017. La potenciació del teixit comercial de proximitat a través de la continuitat de les fires que porten gent a la ciutat és un dels eixos d'actuació. Així doncs, ple suport a fires com la del conte, el Nomad, la Nit En Blanc o les botigues al carrer.

Un altre dels eixos d'actuació és l'aprofitament de dates clau en el calendari comercial i festiu ganxó com el Carnaval o tota la campanya de nadal, que es vol reformular introduint de forma pensada tradicions estrangeres cada cop més nostrades com el Black Friday.

Enfortir el petit comerç

Durant l'assemblea els associats van expressar els temors que hi ha arreu sobre el paper del petit comerç, sobretot enfront grans eixos de franquícies i centres comercials. La resposta a aquests temors, segons l'associació ganxona és la unitat de tot el sector a través d'una entitat forta que doni visibilitat als comerços i innovi amb propostes que engresquin els potencials clients.