Uriçada popular a Sant Feliu, tradició i respecte

Per quart any consecutiu, Sant Feliu de Guíxols ha donat l'oportunitat de menjar un dels fruits de mar més apreciats de les nostres costes: L'eriçó de mar, o com en diuen els ganxons, l'uriç. Aquest dissabte més d'un centenar de persones han fet fila als jardins de Juli Garreta, per poder degustar aquest animal marí de sabor intens que alguns han acompanyat amb pa i una copa de vi. Tot plegat pel mòdic preu de 6 euros
This text will be replaced
Intervé: Salvador Calabuig, regidor de Promoció Econòmica
 
De fet, l'uriç s'ha convertit des de fa uns anys en l'atracció més important de la temporada d'hivern a Sant Feliu de Guíxols. Una tradició que per sobre de tot ha de ser respectada i sostenible començant per moderar la quantitat que se'n pesca.
 
Per fer aquesta uriçada popular s'han comprat un total de 1800 uriços, tots pescats a casa i d'una gran qualitat. Si bé semblava que per les llevantades podrien tenir problemes per aconseguir els uriços, des de fa una setmana han tornat a aparèixer a la costa.
 
L'objectiu d'aquesta menjada popular és recordar a la ciutadania que durant els mesos de desembre, gener i febrer 23 restaurants i bars de Sant Feliu ofereixen aquest plat en el marc de la cinquena edició de Temps d'Uriços.