Els submarinistes veuen insuficient la futura moratòria de 10 anys sense capturar corall vermell

El Govern de la Generalitat prendrà mesures per preservar el corall vermell. S'ha acordat una moratòria a partir del 2018 en què la pesca d'aquesta espècie quedarà prohibida. A més a més, aquest any es reduiran les llicències per capturar-ne fins al 50%. 
This text will be replaced
Intervé: Fran Gómez, submarinista de Piscis Diving
 
Un primer pas per evitar la desaparició de les darreres colònies d'aquest animal que els submarinistes de la Costa Brava  veuen insuficient. Defensen que la pesca de corall vermell s'hauria de prohibir de forma permanent, ja que l'espècie està molt malmesa com queda pal·lès a Sant Feliu de Guíxols, on l'última branca va desaparèixer l'any 2004. 
 
Des del col·lectiu submarinista però que a banda dels pescadors, hi ha altres perills per les espècies amenaçades com el corall vermell, com poden ser els furtius, la pesca d'arrossegament, les xarxes de pesca perdudes, la temperatura de l'aigua, la velocitat de les llanxes o l'abocament de deixalles al mar. És per això que demanen a les administracions una regulació que ajudi a protegir la biodiversitat del territori, com és el cas de la reserva marina de les Illes Medes a l'Estartit. 
 
La presència de corall vermell a Catalunya es concentra sobretot a la costa de Girona, especialment entre el Cap de Begur i el Cap de Creus que és on es concentra l'activitat extractiva. De fet, perquè creixi un mílimetre de llargada o de gruix, aquest animal necessita un any sencer, per això els submarinistes assegureun que el que s'extreu i es comercialitza per a les joieries és corall nadó.