Trobada dels flequers baixempordanesos

El pa, l'aliment per excel·lència a les nostres cases des de temps immemorials, va ser tema de debat aquest dimarts a Sant Feliu de Guíxols. El gremi de flequers de les comarques gironines va organitzar unes jornades tècniques que van reunir els mestres artesans flequers baixempordanesos a Sant Feliu.
Intervé: Joan Corominas, "Forn Ca la Nati"
 
L'objectiu d'aquestes jornades era que cada forner donés el seu punt de vista i a aportés la seva experiència pel que fa a la producció del pa, però també la venda i distribució. Des de què demanen els clients, ja siguin particulars o del sector de la restauració, fins a quin tipus de farina s'utilitza més freqüentment van ser aspectes que es van tractar en un col·loqui. Pel que fa a aquest darrer punt el sector flequer de la comarca s'enorgulleix d'utilitzar en el 90% dels casos farina de Girona. 
 
Malgrat pugui semblar una feina molt tradicional, la professió de flequer comporta està innovant constantment per satisfer una demanda cada vegada més exigent.
 
Les jornades tècniques del gremi de flequers a Sant Feliu van acabar amb un espectacle de titelles al Col·legi Sant Josep. Al final, els forners baixempordanesos van premiar els petits assistents amb un berenar a base d'un dels dolços de temporada que ara arriben: els bunyols.