Sant Feliu de Guíxols es solidaritza amb la Regata Carla per curar la Síndrome de Rett

Centenars de persones han passat aquest dissabte i diumenge pel Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols per participar de la Regata Carla i recaptar fons per curar la Síndrome de Rett.

This text will be replaced

INTERVÉ: Dolors Aixalà, mare de la Carla / Artur Griñó, pare de la Carla

Marçal Costa del Club Vela Palamós ha estat el vencedor de la regata en Grup 1, mentre que el regatista local Izan Codinachs (Club Nàutic Sant Feliu) s’ha proclamat guanyador en Grup 2 i Pol Marty ho ha fet en Grup 3. La solidaritat i la companyonia han estat presents en totes les proves de la regata, en què elsesportistes més experimentats han ajudat als més joves a superar les adversitats de la climatologia i així poder completar les proves.

L’entrega de premis i obsequis ha anat a càrrec del doctor i investigador Manel Esteller, del delegat de la Federació Catalana de Vela a Girona Xavier Casorrán, del Diputat d’Esports de Girona Carles Salgas i el president del Club Nàutic Sant Feliu Albert Rosés. L’acte l’ha presentat l’equip del programa “Amb molt de gust” de RAC1, en el qual s’hi troba la tieta de la Carla Griñó, la nena amb Síndrome de Rett a qui s’homenatja amb aquesta regata que va morir dos anys enrere i que representava tots els valors de l’esport i l’esforç.

Festa solidària

Al marge de l’apartat esportiu, al llarg de tot el cap de setmana s’han portat a terme multitud d’activitats a l’esplanada del port com sortir a navegar amb la goleta Pepa Bandera, prendre una cervesa La Brava o fer un mos a les food trucks, fer una enlairada de globus en memòria de la Carla o gaudir dels concerts de Xavi Túrnez, Fusions, Localinda o Josep Andújar (Sé).

Tots els diners que s’han recaptat es donaran a la investigació de la Síndrome de Rett.

Una malaltia encara desconeguda

La Síndrome de Rett  a Síndrome de RETT és la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials dels pacients i que els converteix en dependents al 100%.  

Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten que existeix la possibilitat de curar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns dels símptomes,però fa falta finançament per poder seguir investigant.