El Baix Empordà és la comarca gironina amb més habitatges d'ús turístic legalitzats

El 44% dels 56.561 apartaments i habitatges d'ús turístic regularitzats a Catalunya són a comarques de Girona. La província compta amb 25.758 pisos per ús turístic legalitzats, i d'aquests 9.604 es troben al Baix Empordà siguent aquesta la comarca gironina amb un percentatge més alt d'aquest tipus d'immobles.
This text will be replaced
Intervenen: Àngela Galceran, gerent de l'ACA / Salvador Calabuig, regidor de Turisme
 
Són dades presentades per l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava - Pirineu de Girona, que aquest dijous ha ofert una xerrada a Sant Feliu de Guíxols per sensibilitzar sobre la legalització dels habitatges d'ús turístic, coneguts com a HUT, i alhora combatre l'intrusisme. Una xacra que si bé no esquitxa en excés les comarques de girona, que són un referent en legalització, és una taca pel sector que des de l'ATA fa dos anys que intenten revertir amb jornades com la d'aquest dijous. 
 
Sant Feliu de Guíxols compta amb  677 habitatges d'ús turístic, més d'un 6'6% del total de la comarca malgrat que té una de les taxes d'alta més cares per sobre dels 200 euros. 
Des de l'ajuntament asseguren que cal caminar de la mà dels propietaris i gestors d'apartaments i habitatges turístics, que són una oferta consolidada al municipi. 
 
Una quarantena de persones han assistit a la xerrada de l'ATA a Sant Feliu de Guíxols, la primera d'un cicle de conferències que fins l'estiu passaran per diversos municipis com Begur, Pals o Cadaqués.