Més de 730.000 euros aconseguits, l'autèntica meta de l'Oxfam Trailwalker 2017

Els primers en arribar, amb un temps que rondava les 9 hores i 20 minuts, van ser els integrants del Caixabank Maresme Sud Team, però per una vegada això era el menys important. Les xifres que sí que són rellevants són els prop de 730.000 euros aconseguits i els 354 equips inscrits aquest 2017 a l'Oxfam Trailwalker de les comarques gironines. 
This text will be replaced
Intervenen:  Begoña Garralda, Oxfam Intermón; Rafa Zugasti, Caixabank Maresme Sud Team; David Oliveras, Regidor d'Esports de Sant Feliu de Guíxols
 
Tots ells, agrupats en grups de quatre caminadors o corredors i sense la possibilitat de fer relleus, havien sortit a les deu del matí d'Olot amb un camí de 100 quilòmetres per davant que, a través de la Via Verda, els duria fins a Sant Feliu de Guíxols.  Malgrat tot el trajecte encara per fer, bona part de la feina ja estava avançada: cada conjunt havia de fer una inscripció mínima de 1500 euros que es destinaran exclusivament a diversos projectes d'Oxfam Intermón per portar aigua potable a zones de l'Àfrica on aquest bé és gairebé inexistent. 
 
Pel que fa a la vessant esportiva, si bé no és la principal, aquest any hi va haver certes sorpreses. Els campions dels darrers anys, el conjunt gironí Kriter Software, va arribar en tercera posició per darrere del Run Bcn. Els primers, el Caixabank Maresme Sud Team, s'havien proposat guanyar i ho van aconseguir arribant a la meta amb molta enteresa. L'alegria, per tant, era doble. 
 
Per fer possibles proves d'aquesta magnitud és imprescindible la feina de centenars de voluntaris. A Sant Feliu veïns i entitats locals van vetllar perquè la zona d'arribada estigués animada durant pràcticament un dia sencer. Els equips tenien un màxim de 32 hores per finalitzar el recorregut. A canvi, a la ciutat ganxona els esperava una festa contínua. 
 
L'Oxfam Trailwalker és un format de prova solidària que es repeteix arreu del món i que recapta milions d'euros en donacions cada any. La delegació espanyola d'aquesta ONG organitza, a més de la cursa gironina, una prova a Euskadi al mes de maig i una a Madrid al juny.