Les mones de xocolata ja llueixen a les pastisseries

Per celebrar que el temps de Quaresma i les abstinències s'han acabat, no hi ha res millor que un bon empatx de xocolata. Les mones de Pasqua són aquests dies les reines dels aparadors de les pastisseries, on nens i nenes es deleixen per les escultures de xocolata dels seus ídols o personatges més admirats. 
This text will be replaced
Intervé: Toni Viñas, mestre xocolater 
 
Aquest any Pikatchu arran de Pokemon Go, la princesa Vaiana, els Trolls, Lady Bug o els futbolistes del Barça són els personatges que més triomfen a les mones, que no només tenen dissenys per tots els gustos sinó també diversos tipus de xocolata per satisfer tots els paladars. 
 
El secret per fer una bona mona, és saber tractar la xocolata. 
 
Els pastissers asseguren que la de la Mona és una costum que es manté intacta, si bé amb els anys s'ha reduït el tamany preferit pels compradors. Com mana la tradició, són els avis o padrins els qui han de regalar la mona de xocolata al fillol acompanyada d'un pastís.
 
Originalment la mona era un pastís que es servia amb ous durs a sobre. A Catalunya, amb el temps els ous es van tornar de xocolata i van donar inicia a les obres d'art de xocolata que coneixem avui en dia.