L'Hotel Mediterráneo es destinarà a crear habitatges socials

La Generalitat de Catalunya cedirà a la Fundació Asíl Surís l'Hotel Mediterráneo dels Germans Alló a Sant Feliu de Guíxols per destinar-lo a lloguer social. 
This text will be replaced
Intervé: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu 
 
L'ajuntament calcula que un cop rehabilitat l'edifici es podran fer entre 8 i 10 pisos de protecció oficial. El nombre final d'habitatges es decidirà un cop s'hagi retallat el volum de l'edifici, que es disconforme i s'haurà d'ajustar per tant a la normativa. 
 
Fa pocs mesos que la Fundació Asíl Surís, els patrons de la qual són tots de l'ajuntament, va ampliar el seu objecte social per poder tenir cura d'aquestes qüestions. La cessió es farà efectiva durant aquest 2017. 
 
Amb la conversió del Mediterráneo en habitatges d'ús social l'ajuntament fa un pas endavant per donar sortida a una demanda latent al municipi de famílies en estat d'emergència habitacional. 
 
Actualment Sant Feliu de Guíxols compta amb diversos pisos ocupats, alguns per necessitat i d'altres en ocupació delinqüencial. Des del consistori però, avisen que els qui ja estan ocupant no tindran preferència alhora d'accedir a un dels nous habitatges que es faran al carrer de la Penitència, i que només s'atendrà als qui realment ho necessitin. 
 
L'Hotel Mediterráneo és una de les darreres peces que quedava per desencallar del patrimoni dels germans Anlló. Fa uns anys es va posar a subhasta per 477.000 euros però va quedar desert. El cost de la reconversió de l'hotel en habitatges socials dependrà del projecte que es presenti i del tipus de pisos que s'hi vulgui fer.