Tractament individual de casos particulars afectats per les pilones i defensa de l'actuació al Puig

Josep Saballs ha sortit al pas de la pol·lèmica, que veu interessada, sobre les pilones del barri del Puig assegurant que no s'hi val fer un 'totum revolutum' per desgastar el govern i tranquil·litzant als veïns que les afectacions de caràcter particular es resoldran individualment i cas per cas. El regidor d'urbanisme ha reiterat que la decisió de tallar la circulació per diversos carrers del barri respon a una qüestió de seguretat viària i que de la mateixa manera que hi ha veïns en contra, n'hi ha d'altres que recolzen la decisió de l'Ajuntament. 
This text will be replaced
 
Intervé: Josep Saballs, regidor d'urbanisme
 
La setmana passada diversos veïns van mostrar el seu malestar pel tancament dels carrers Penitència i Nou Garrofers amb pilones perquè els fa sentir insegurs i indefensos ja que creuen dificulta el pas dels vehicles d'emergència i perquè els obliga a fer maniobres difícils per treure els seus cotxes dels garatjos. 
 
El desplegament de pilones es deu als anomenats itineraris segurs que l'Ajuntament ha impulsat per garantir que els vehicles no interfereixin el pas dels nens i nenes que entren i surten d'escola. Uns itineraris avalats pels tècnics de mobilitat municipals que advertien que el pas de trànsit motoritzat pels voltants de l'Escola Sant Josep posava en risc els infants. 

Els vehicles d'emergència poden treure les pilones

Aquesta visió és compartida pel veïnat, però mentre un grup de veïns discrepa de la solució adoptada, altres hi estan a favor. 
 
Saballs ha admès casos puntuals de molèsties i veïnat perjudicat però ha volgut tranquilitzar aquestes persones assegurant que es donarà solució individual a casos concrets. 
 
El titular d'urbanisme també ha volgut sortir al pas de les crítiques que asseguraven que amb les pilones el barri del Puig quedava desprotegit per dificultat d'accés dels vehicles d'emergència. Saballs ha negat la major. 

Un barri més peatonal i crítica implícita al PDeCat

L'edil d'urbanisme ha recordat que quan es van dissenyar els aspectes urbanístics del Pla de Barris ja va quedar clar que s'havia de prioritzar el vianant i ha demanat no fer demagògia ni atiar les baixes passions per desgastar el govern, en una crítica implícita a la posició adoptada pel PDeCat, que ha donat cobertura al veïnat molest amb les pilones.
 

Notícies relacionades