La PAH de Sant Feliu es retira de la Taula d'Habitatge

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sant Feliu de Guíxols es retira de la Taula pel Dret a l'Habitatge. La Taula d'Habitatge va néixer fa quatre anys a instància del Síndic de Greuges i la mateixa PAH per tal de que entitats i administració local poguessin sumar esforços per solucionar les problemàtiques relacionades amb l'habitatge a la ciutat. 
 
This text will be replaced
Intervé: Rosa Raurich, PAH Sant de Feliu de Guíxols
 
Després de quatre anys el balanç de la feina feta a través de la Taula és de regust agredolç per la PAH. L'entitat considera que, més enllà de les bones intencions, ni el govern actual ni l'anterior han dedicat prous recursos al que consideren que és el tema principal per el que hauria de servir la Taula: la creació d'habitatge social.  A més, es critica que mai hi ha hagut prou debat i que els successius governs no han comptat mai del tot amb les entitats de la Taula. 
 
De fet, la gota que ha fet vessar el got ha vingut d'un problema de comunicació entre les parts. L'Ajuntament i la Generalitat van anunciar que es rehabilitaria l'hotel Mediterrani, part de l'herència dels germans Anlló, per fer-hi entre 8 i 10 habitatges de lloguer social. Això va agafar per sorpresa a la PAH, que no tenia coneixement del projecte i que esperava que es reformés l'Hotel Regente per a la mateixa funció.   
 
La Taula pel Dret a l'Habitatge ha estat formada fins ara per les àrees municipals d'Habitatge, Serveis Socials i Consum, així com el Síndic de Greuges, Càritas, la Creu Roja i la PAH, que en deixarà de formar part.