Sant Feliu de suma al Let's Clean Up Europe 2017 amb una neteja del fons marí

Sant Feliu de Guíxols se suma a les jornades Let's CleanUp Europe 2017 amb una neteja del fons marí i del litoral ganxó. Aquest dissabte des del Racó de Garbí a la platja de Sant Feliu un grup de bussejadors que han de tenir la titulació mínima de busseig Open Water o equivalent i l'assegurança en vigor se submergiran per treure a la superfície totes aquelles escombraries que van a parar al mar i que en perjudiquen la biodiversitat.
This text will be replaced
INTERVÉ: Fran Gómez, bussejador
 
La Comunitat Europea amb aquestes jornades pretén crear una base de dades amb tots els residus que es treguin i es tindrà així una radiografia de l'estat del litoral europeu.
 
L'activitat compta amb el recolzament de l'Agència de Residus de Catalunya, l'Ajuntament de la ciutat i els centres de busseig que hi participen.
 
Des de Sant Feliu fa molts anys que s'organitzen jornades de neteges del fons marí i prova d'això n'és la qualitat d'aquest. Poc a poc municipis veïns van agafant consciència de mantenir el mar net i també més enllà de la costa catalana comencen a impulsar jornades de netja del fons marí.
 
Les persones que no bussegen però també volen col·laborar, podran sumar-se a l’acció participant en la neteja del tram litoral de Les Planetes i de la Cala Tetuan. En aquest cas, se’ls proporcionaran bosses reutilitzables i guants de protecció.
 
La neteja finalitzarà al migdia amb una foto de grup amb els residus retirats, que seran pesats i inventariats, i acabarà amb un pica-pica a la platja.