Més peix blau i més ben pagat durant l'estiu

Els pescadors de peix blau de Sant Feliu de Guíxols encaren la seva millor temporada. Si bé aquest és un tipus de peix que es pesca durant tot l'any, és de juny a setembre quan se'n treu més beneficis. 
This text will be replaced
Intervé: Carmelo Martínez, patró major de la confraria de pescadors de Sant Feliu
 
El peix blau es pesca en teranyina i sempre de nit. Els pescadors comencen a treballar a partir de les 10 i tornen a port a partir de la sortida del sol. A Sant Feliu de Guíxols, les espècies que més es capturen són l'anxova i la sardina, tot i que el peix blau inclou també varietats tan diverses com la tonyina, el verat, el surell o el bonítol. 
 
La confraria ganxona compta actualment amb 3 teranyines i els pescadors avisen que subsistir és complicat, no només perquè es tracta d'un ofici que cada cop arrossega menys gent sinó perquè el preu de la pesca és inestable. 
 
Durant maig i juny, el peix blau està a l'ordre del dia a Sant Feliu Guíxols amb la 25a campanya gastronòmica del peix blau. Aquest any com a novetat tots els restaurants participants s'han compromès a servir producte del dia i de km 0 provinent de la llotja de Sant Feliu.