Sant Feliu enfila la recta final de la carpeta Anlló amb la subhasta del Panorama

Recta final per tancar la llarga carpeta dels Anlló a Sant Feliu de Guíxols. La Generalitat ha tret a subhasta per 1 milió 860.000 euros la joia de la corona d'aquest llegat, l'Hotel Panorama. Ho fa juntament amb el Rex II i una finca situada al carrer Sant Martirià
Intervé: Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols
 
This text will be replaced
 
Amb aquesta subhasta ja tindran destí tots els edificis i finques dels germans Anlló i només quedarà formalitzar les vendes i que la junta d'herències calculi els diners que s'han fet i els transfareixi a l'Ajuntament per a fer polítiques socials i destinar a l'Asil Surís.
 
 
L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s'ha mostrat molt satisfet per l'acceleració del procés i compleix així amb l'acord arribat amb el Govern per acabar el procés aquest 2017. 

Un hotel en un lloc privilegiat

La venda de l'Hotel Panorama es farà pública el 20 de juliol i ja hi ha diversos inversors interessats. En un primer moment el consistori volia que sortís a licitació per com a mínim 2 milions d'euros però la taxació dels tècnics de la Generalitat ha fet que sortís per un preu un xic inferior. Això sí, no hi haurà segona subhasta i per tant no hi haurà una rebaixa del 20% del preu en cas que no es col·loqui en primera instància.
 
El consistori preveu que sigui un hotel i assumeix que la inversió que haurà de fer el futur propietari serà elevada ja que l'edifici es troba en un estat ruinós. Això sí, té unes vistes immillorables sobre la badia de la ciutat en un dels indrets privilegiats per fer un establiment hoteler.

Una subhasta complexa

La subhasta del Panorama desbloqueja un dels temes més complexos dels Anlló. De fet, la finca ja s'havia de subhastar l'any 2014 però el Govern va haver d'aturar el procés per un problema burocràtic de doble titularitat registral. Es va haver d'obrir un procés administratiu molt llarg que ha arribat a la seva fi.
 
Pel que fa als altres dos immobles que es vendran a la subhasta el Rex II surt per 529.000 euros i la finca de Sant Martirià per 79.500.

Un cas que s'arrossega de del 2002

L'Herència Anlló es remunta al 2002 quan els germans Joan i Francesc van morir sense haver fet testament ni tenir descendència. Les múltiples propietats que tenien a Sant Feliu de Guíxols i Barcelona van passar a mans de les administracions que van acordar subhastar-ho i que els diners anessin a parar a les arques municipals per fer polítiques socials i renovar l'Asil Surís.