Treuran de la Rambla el nom de l'esclavista Antoni Vidal

 El ple de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat una moció impulsada per Guíxols des del Carrer per rebatejar l'emblemàtica rambla de la ciutat arran de la vinculació d'Antoni Vidal amb el tràfic d'esclaus. 

This text will be replaced

Intervé: Jordi Lloveras, portaveu de Guíxols des del Carrer 

Vidal va ser un dels grans benefactors de Sant Feliu de Guíxols, la seva ciutat natal, a qui va llegar gran part de la seva fortuna al seu testament. Estudis recents però han confirmat que entre el 1830 i el 1840 va estar vinculat a la compayia de vaixells negrers Vidal-Frères i que va arribar a tenir la seva pròpia factoria a l'illa La Reunión, un centre fortificat on s'hi recluien persones de raça negra abans de ser embarcades rumb cap al mercat d'esclaus de Cuba.  

 
És per aquest motiu que s'ha impulsat la moció per deslligar el nom d'Antoni Vidal d'una de les principals artèries de la ciutat i decidir posteriorment quina nomenclatura ha d'adoptar.
 
Els grups municipals han pactat crear una comissió de treball per debatre el nou nom de l'actual Rambla Vidal i de retruc, posar sobre la taula altres noms controvertits d'altres punts de la ciutat com el del falangista Miquel Mateu o el del conqueridor Hernán Cortés.