La venda de petards s'intensifica els dies previs a la revetlla

Coca, cava, una foguera i passar la vetllada al voltant d'una taula, aquests són els ingredients bàsics de la revetlla de Sant Joan. Però la recepta estaria completada, si al que esdevé la nit més curta de l'any no hi afegim els petards com a element estrella. Tot i que sobre gustos diuen que no hi ha res escrit, els petards continuen sent, per a molts, una de les tradicions més arrelades a casa nostra. 
This text will be replaced
INTERVÉ: David Puig, venedor de petards Durant aquests dies són moltes les persones que s'adrecen a les botigues de petards així com les guinguetes que s'instal·len en diferents punts dels municipis per comprar els petards que tiraran la nit del 23 al 24 de juny. Si bé anys enrere la despesa en pirotècnia solia ser elevada, des del 2008 que la mitjana per persona ha disminuït de manera considerable, quedant-se des de fa uns anys a poc més de 20 euros per persona. 
 
El ventall d'oferta en petards esdevé molt ampli, ja que es pot anar dels clàssics i inofensius aptes per a totes les edats fins a coets, les traques o les bateries que són una veritable explosió de llum, soroll i color. Tot i les novetats que apareixen en el mercat, les clàssiques cebetes continuen sent les estrelles de la revetlla.
 
Per viure una revetlla amb seguretat es recomana comprar els petards en establiments autoritzats i llegir les instruccions de cada article. També que s'encenguin els petards amb metxes i que aquests no es subjectin amb la mà en el moment de fer-ho. Si un petard no funciona cal no tocar-lo fins al cap de mitja hora i sempre tirant aigua abans a l'article. A l'hora d'encendre coets és important mirar que s'estigui a més de 500 metres d'una zona boscosa o aglomoeració de gent i que no hi hagi articles inflamables al voltant.