Les autoescoles, preocupades per l'efecte de la vaga d'examinadors però compromeses amb la causa

Les autoescoles gironines donen suport a la vaga dels examinadors de trànsit tot i reconèixer que l'aturada les pot perjudicar greument durant la temporada alta, tant pel que fa a la pèrdua de matriculacions de nous alumnes com pel retard en els exàmens dels qui ja estan inscrits.
This text will be replaced
Intervé: Joan Sala, president de la Federació d'Autoescoles de Girona
 
La vaga iniciada aquest dilluns arriba en el pitjor moment, amb molts futurs conductors que volen pujar a examen després d'acabar el curs i amb el compte enrere per les vacances d'autoescoles i examinadors durant el mes d'agost, que faran que si es manté el calendari i no hi ha voluntat de negociar de l'administració, hi hagi alumnes que no puguin tornar a examen fins al setembre. 
 
Des de les autoescoles donen suport als examinadors que es queixen pels complements salarials que han deixat de cobrar i estudien futures mobilitzacions. Reconeixen que darrere d'aquest greuge hi ha un problema de fons patit per les pròpies autoescoles i alumnes: falten examinadors i més personal de trànsit. 
 
La federació d'autoescoles de Girona consideren que les competències en matèria d'exàmens de conduir haurien de recaure en mans de la Generalitat i no de l'estat, i que s'hauria d'apostar per un sistema mixt entre administració i empreses concertades com ja es fa en altres països. 
 
 
A Catalunya hi ha 112 examinadors que fan 13 exàmens diaris cadascun, amb la qual cosa cada jornada de vaga poden quedar anul·lades unes 1.500 proves.