Un recorregut per la història del carrilet

Aquest és un tiquet que l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, guarda des de que era petit. Li va donar el seu avi qui va ser treballador ferroviari i l'ha tingut endreçat dins un calaix com un dels records d'aquell vell carrilet. Històries com aquesta, anècdotes a l'entorn del trenet que durant dècades va unir diferents poblacions gironines, són habituals quan a la conversa surt aquest tren que va ser el mitjà de transport de diverses generacions. 
INTERVÉ: Jordi Vilà, regidor de cultura de Sant Feliu i Fermí Santamaria vicepresident de la Diputació de GironaL'alcalde de Sant Feliu ha volgut compartir aquesta anècdota durant la presentació de l'exposició que s'ha fet per commemorar els 125 anys del naixement del ferrocarril.
 
Sant Feliu de Guíxols és la primera de les 8 poblacions que acull aquesta mostra que repassa la vida del carrilet. Més d'un segle després de la seva fundació els vuit municipis que van tenir una estació del trenet han unit esforços per aprofundir en la història d'aquest tren que connectava el port ganxó amb la xarxa ferroviària internacional.
 
Per mantenir viva la memòria històrica del mitjà de transport més important de la primera meitat del segle XX en aquest espai geogràfic s'ha preparat aquesta exposició en la qual els mateixos mòduls són vagons. Una mostra que té un aire escenogràfic i que busca arribar a tos els públics, en especial el familiar. Una manera de fer una mirada al passat però amb el valor afegit que encara hi ha algunes generacions que en van ser contemporànies.
 
Aquests vagons que repassen la vida del carrilet faran parada a cadascuna de les poblacions per on passava fins a la dècada dels seixanta. Pròxima estació, Castell d'Aro, 30 de setembre.