L'exposició Thyssen 2016 va costar 411 mil euros

A menys de dues setmanes d'obrir-se la nova exposició temporal a l'Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols el govern municipal ha fet públic el cost total de l'exposició Thyssen de l'any passat.
La mostra va costar més de 411 mil euros, d'aquests uns 70 mil es van sufragar a càrrec de les entrades i 30 mil més amb la venda de merchandising. L'aportació inicial que hi va fer l'Ajuntament era de 200 mil euros, per tant l'exposició es va tancar amb un dèficit de més de 110 mil euros.
 
This text will be replaced
 
Aquestes dades s'han conegut després de la insistència del grup municipal Guíxols des del Carrer - Entesa que les demanava des de fa 1 any. També han sabut que fa dos anys l'aportació de l'ajuntament era de 100 mil euros, l'any passat es va doblar i se n'hi van destinar 200 mil i per aquest 2017 la inversió total de l'ajuntament és de 320 mil euros, 200 mil per a la fundació i 120 mil per iinversions al monestir-museu.
 
El grup Guíxols des del Carrer - Entesa entén que aquest equipament cultural aporta molts aspectes positius a la ciutat pels visitants que arriben atrets per la col·lecció Thyssen i que acaben consumint al comerç, restaurants i hotels de Sant Feliu. Tot i això i amb les dades a la mà reclamen de nou un estudi econòmic, d'imatge i de repercussió cultural per poder parlar amb coneixement de causa. Una demanda que també va arribar de la plataforma 'Engrescats pel Thyssen'.
 
Aquest estiu s'obrirà l'exposició 'Un món ideal,de Van Gogh a Gauguin i Vasarely. Col·lecció Carmen Thyssen'. Una nova oportunitat per gaudir des de Sant Feliu d' obres d'art d'artistes molt importants a nivell internacional. L'exposició obrirà portes el diumenge 16 de juliol.