Sant Feliu té declarats uns 800 habitatges d'ús turístic

Sant Feliu de Guíxols té donats d'alta uns 800 habitatges d'ús turístic. Durant els darrers mesos la regularització d'aquest tipus de pisos s'ha incrementat de manera substancial. 
This text will be replaced
La conscienció per part dels propietaris que volen donar una ús turístic a algun dels seus habitatges ha anat a l'alça en poc temps. Sant Feliu fa un parell de mesos es va adherir a la campanya que va fer l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Brava- Pirineu de Girona, que amb diferents xerrades van intentar sensibilitzar sobre la importància de leganitzar els habitatges d'ús turístic i, alhora, combatre l'intrusisme.
 
Des de l'ajuntament asseguren que cal caminar de la mà dels propietaris i gestors d'apartaments i habitatges turístics, ja que són una oferta consolidada al municipi. 
 
En aquests dos mesos des que es va iniciar la campanya Sant Feliu ha sumat més d'un centenar dhabitatges d'aquest ús. Des de l'administració ja fa anys que es va començar a treballar en aquest sentit amb la intenció que els propietaris donessin d'alta aquells habitatges que volien destinar a llogar. Amb el pagamet d'una taxa que puja a l'entorn de 200 euros, els cossos de seguretat així com l'Ajuntament del municipi on està inscrit pot actual en cas que es produeixi alguna problemàtica.
 
A banda de les 1.300 places hoteleres i les segones residències que, a Sant Feliu suposen uns 9.000 habitges, a la ciutat ganxona com a moltes altres poblacions turístiques aquest tipus de pisos han anat en augment en els últims anys. Es tracta de donar un nou ús a habitatges que si no podrien quedar buits, però, a més, de fer-ho de manera legal.  
 
 Actualment el Baix Empordà, amb 9.604, és la comarca de la província de Girona amb un percentatge més d'alt d'aquest tipus d'immobles.