El Món Ideal de Gaugin, Van Gogh i Vasarely ja és a Sant Feliu de Guíxols a punt per l'Exposició Thyssen d'enguany

Al Palau de l'Abat s'hi amaga un món ideal. El pensat per pintors com Gaugin, Van Gogh o Vasarely. Però perquè els visitants puguin somiar cal que tot estigui impecable el dia que s'obri la seva porta.  Els valuosos quadres de l'exposició Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ja reposen a les sales del Monestir pel minuciós muntatge de la mostra d'enguany. 
This text will be replaced
Intervé: Pilar Giró, comissària exposició
 
El procés per bastir una exposició d'aquestes característiques no és gens fàcil i implica diferents professionals sota la supervisió de la comissària de l'Espai Thyssen, que revisa la col·locació de totes i cada una de les peces que han arribat.   Els quadres han arribat aquesta setmana procedents dels diferents museus que els tenen cedits per la Baronessa Carmen Thyssen. Venen acompanyats d'una persona responsable que revisa fins l'últim detall, que arriben a Sant Feliu de Guíxols tal i com van sortir de Madrid i Málaga.  En paral·lel la comissària de l'exposició ha estudiat les peces i les ha distribuït per les sales amb coherència artística. 

Una setmana de muntatage

El procés de muntatge dura una setmana i segueix unes estrictes mesures de seguretat per l'immens valor artístic i econòmic de les peces. Moltes d'elles, amb drets d'autor, no es poden filmar, així que per veure-les en plenitud és necessari visitar l'exposició. Més d'una desena de persones entre personal de seguretat, comunicació,  artístic, restaurador o de l'Ajuntament treballen per deixar l'exposició a punt.
 
El Monestir de Sant Feliu de Guíxols afegeix un encant especial a la mostra però té un condicionant important. El fet que no fos originalment pensat per exposar fa que tot el procés sigui més lent si es vol trobar l'equilibri i coherència perfecte entre les obres i l'arquitectura de l'espai. 
 
L'exposició que s'inaugurarà el 15 de juliol és la cinquena que acull l'Espai Thyssen que en els propers anys ha de viure un impuls amb la reforma del Monestir Ganxó. Cada any rep la visita d'uns 30.000 visitants.