La subhasta del Panorama queda deserta i ara s'optarà per vendre'l de forma directa

L'Hotel Panorama haurà d'esperar per ser venut. La subhasta de la joia de l'herència Anlló ha quedat deserta i ara s'optarà per la venda directa. 
El preu de sortida de l'immoble era de 1.869.000 euros i sortia a subhasta conjuntament amb l'Hotel Rex II i una finca del carrer Sant Martirià, l'única que s'ha pogut col·locar per un valor de sortida 79.500 euros. El proper 20 de juliol es sabrà el preu de compra final. 

VÍDEO EN PROCÉS

Intervé: Josep Saballs, Regidor d'Urbanisme 

Quan una subhasta queda deserta es sol convocar una altra licitació amb un preu un 20% més baix, però en aquesta ocasió l'Ajuntament i la Generalitat ja van anunciar que no seria així. S'optarà per un procediment diferent que és escoltar ofertes i vendre'l directament al millor postor. Un procediment que ja es va utilitzar per l'Avenida i Les Noies. 

Un edifici amb nòvies

L'Ajuntament creu que aquesta formula permetrà col·locar un edifici que asseguren té nòvies. Diversos inversors, tots ells amb negocis al país, van demanar informació sobre l'edifici. El fet que es demani avalar quasi 2 milions d'euros abans de licitar i un marge de temps insuficient per rebre ofertes poden ser els motius pel qual ha quedat deserta la subhasta. 
 
Sigui com sigui, la situació suposa un contratemps en la intenció de deixar enllestida l'herència Anlló abans d'acabar el 2017 després de 14 anys de procés. Aquesta és la segona vegada que es posa a subhasta l'edifici. El 2014 es va haver d'enretirar per problemes burocràtics.  L'Ajuntament preveu ara entre sis mesos i  un any per col·locar de forma directa el Panorama. 

Una 'patata calenta' des del 2002

L'Herència Anlló es remunta al 2002 quan els germans Joan i Francesc van morir sense haver fet testament ni tenir descendència. Les múltiples propietats que tenien a Sant Feliu de Guíxols i Barcelona van passar a mans de les administracions que van acordar subhastar-ho i que els diners anessin a parar a les arques municipals per fer polítiques socials i renovar l'Asil Surís.