Urbanisme aprova la reforma de Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols i aviat es podran aixecar la suspensió de llicències

Nou pas en la reforma del sector de Rius i Calvet a Sant Feliu de Guíxols. La Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha donat el vist-i-plau al canvi total que viurà la façana marítma ganxona després d'aprovar els canvis exigits per Costes de l'Estat per validar el projecte. El consistori confia en què el darrer document que falta per engegar la reforma, el de l'Estat, arribi acabat l'estiu. 
This text will be replaced
 
Intervé: Josep Saballs, regidor d'Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols
 
A partir d'aquí, el projecte aprovat incialment pel ple i validat per Urbanisme, entrarà en període d'exposició pública i es podrà començar a executar abans d'acabar l'any. 
 
El projecte inclou una graderia semicircular en forma d'amfiteatre sobre la platja, l'arranjament de l'asfalt, una passera per sobre de l'espigó així com l'ampliació del calaix de la desembocadura de la riera. En paral·lel a aquesta actuació pública les obres serviran per desenvolupar urbanísticament el sector i que els privats puguin engegar projectes en els degradats edificis de la zona, com Palm Beach. Des de fa 9 anys les llicències estan aturades i els privats només poden fer petites reformes de manteniment sense fer grans transformacions dels immobles.  Ara, un cop s'aixequi la suspensió, tindran incentius per tornar a invertir, ja que la zona recuperarà prestigi i centralitat. 
 
L'any passat Urbanisme va aprovar inicialment el projecte però Costes No. L'Estat, que és qui té competències en primera línia de mar, va demanar unes modificacions que s'han hagut de tornar a tramitar. Aprovar per ple i remetre a la Generalitat. El març passat el Subdelegat del Govern Espanyol a Girona, Josep Manel Bustamante ja va assegurar que posarien totes les facilitats per aprovar el projecte. Costes va demanar aquestes modificacions
 
Complint amb les demandes de Costes i amb el vist-i-plau de la Generalitat es podrà començar una gran transformació dividida en dos anys i que té un pressupost de 1,2 milions d'euros.