Sant Feliu implantarà unes tutories entre alumnes per prevenir l'assetjament escolar

Els centres educatius de Sant Feliu de Guíxols fan un pas més contra la violència i l'assetjament escolar i incorporen per aquest curs el projecte TEI, Tutoria Entre Iguals.
Es tracta d'una iniciativa que s'aplica des de P3 fins a l'ESO i que consisteix en convertir els mateixos alumnes en tutors d'alumnes més petits. D'aquesta manera serà més fàcil detectar qualsevol tipus d'assetjament o maltractament entre alumnes. Un mètode de prevenció que des de l'àrea d'Educació de la ciutat van conèixer i van presentar als centres per tal d'aplicar-ho.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Josep Ramón Llobet, regidor d'Educació de Sant Feliu
 
Durant aquesta setmana prèvia a l'inici del curs escolar els docents de les escoles públiques i concertades i dels instituts estan fent unes sessions de formació per tal de conèixer la forma d’implantar aquest programa on hi participaran com a formadors un grup de psicopedagogs així com la comunitat educativa, és a dir, direccions del centre, professorat, i també els pares i mares, així com l’alumnat.
 
A Primària, els alumnes de cinquè són tutors emocionals dels de tercer; a secundària, els de tercer són tutors emocionals dels de primer. Tots seguint el lema de Tolerància Zero perquè entenguin que qualsevol insult o agressió pot afectar el desenvolupament d'aquella persona en una etapa de creixement molt important de la seva vida.
 
Aquesta iniciativa conviurà amb la taula d'absentisme que s'ha creat per minimitzar aquesta problemàtica així com un programa de salut que afecta tota la ciutat.
 
Un cop implantat a les escoles i instituts el programa TEI s'aplicarà també a altres centres formatius de la ciutat com l'Escola Municipal de Música.