L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols presenta el nou Parc Central de la ciutat

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha presentat el nou Parc Central de la ciutat,  un projecte que sobre paper té tots els ingredients per ser un abans i un després a la població.
This text will be replaced
 
Intervé: Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols
 
L'espai a l'entorn de la plaça de l'Abric es convertirà en el parc més gran del municipi amb 9.200 metres quadrats. Elimina els desnivells que hi ha actualment, canvia la circulació de diversos dels carrers de l'entorn i enderroca el mur que separa l'actual aparcament de l'Asil.  Manté la vegetació existent, amb la pineda i la gespa i planta nous arbres. 
 
La nova plaça tindrà una epslanada de sauló, graderies verdes per superar els desnivells, zones polivalents per al lleure i una zona de pícnic. 
Es tracta de la primera fase d'un projecte que va molt més enllà i que té com a fita final la construcció d'un nou asil i la conversió de l'edifici actual en un Centre Cívic. 

Transformació urbana i social

Des de l'equip de Govern s'ha destacat la importància d'un projecte que no només suposa una transformació urbana sinó també social. En l'aspecte urbanístic esdevé ròtula que connecta la part alta i baixa de la ciutat i millora la circulació d'un espai perillós pel vianant i el conductor. També suposa un pulmó verd en una zona densament poblada sense espais d'aquestes característiques. En l'aspecte social revaloritza l'espai i obre l'asil. Els seus usuaris surten a fora i el veïnat entra a dins. 
 
En paral·lel s'endarrocarà una de les dues naus de l'antiga Aglotapp per ampliar l'aparcament. D'aquesta manera el barri no tant sols mantindrà les places d'aparcament que actualment té davant l'Asil Surís sinó que les ampliarà de les 53 existens a 80. Els carrers Dos de Maig i Miquel Surís seran d'un sol nivell amb ampliació de les voreres per fer-los preferentment per a vianants. 

Obres simultàncies amb Rius i Calvet

El projecte costa uns 2 milions d'euros finançats íntegrament per l'Ajuntament, però no es descarta trobar alguna subvenció, per exemple, vinculada al  Pla de Barris. La creació del parc està prevista per principis del 2019 amb unes obres que seran continuades, també a l'estiu, i que coincidiran amb les que permetran renovar l'espai de Rius i Calvet. 
 
Aquest és un dels cinc grans projectes de ciutat del tripartit TPSF, PSC, ERC conjuntament amb el Thyssen, Rius i Calvet, el Guíxols Arena i l'aparcament de la Corxera.