Finalitza la prova pilot del Lexcit, el projecte que inculca la lectura entre els nens ganxons

 
Cares de concentració i d'admiració entre els més petits, però també entre els que ja no ho són tant.   Això és el que genera una bona història ben explicada i aquesta és la passió que es vol despertar per la lectura des del projecte Lexcit, que aquest dissabte ha posat punt i final al curs 2015-2016 amb un acte a la Biblioteca de Sant Feliu de Guíxols.
This text will be replaced
 
El Lexcit, que prové de "Lectura per l'èxit educatiu" pretén descobrir la lectura a nens i nenes d'entre 9 i 12 anys que, sense tenir cap problema de tipus cognitiu, simplement no han mostrat mai gaire entusiasme per llegir. Aquest curs a la ciutat ganxona se n'ha fet una prova pilot amb 10 alumnes de les escoles municipals i les seves respectives parelles voluntàries: joves i adults habituals de la Biblioteca i apassionats de la literatura que han volgut tarnsmetre aquesta afició als petits. 
 
Finalitzat el primer any de projecte, la valoració és molt positiva des de tots els costats: la Biblioteca celebra els vincles personals que s'han establert entre alumnes i voluntaris, mentre que els nens són conscients de les millores que els ha aportat l'hàbit de la lectura. 
 
La prova pilot del Lexcit a Sant Feliu s'ha tancat amb una activitat de lectura, imaginació i creació amb la que s'ha fet la volta al món a través de diferents històries, i a la que hi han assistit els alumnes i els voluntaris, però també les seves famílies i representants de les escoles ganxones.