Dies de compra de petards davant la imminència de Sant Joan

Coques, cava i una foguera són elements bàsics per passar una bona revetlla de Sant Joan. Però aquesta ecuació queda incompleta sense l'ingredient més explosiu, el petards. Es calcula que aquest 2016 cada família catalana farà una despesa mitjana de 60 euros en pirotècnica, ja sigui comprant per internet o als punts de venda físics. 
This text will be replaced
Aquests darrers són els més sol·licitats durant els 3 dies previs a la revetlla per tots aquells qui busquen un assessorament personalitzat sobre les últimes novetats en petards.
 
Per viure una revetlla amb seguretat es recomana comprar els petards en establiments autoritzats i llegir les instruccions de cada article. També que s'encenguin els petards amb metxes i que aquests no es subjectin amb la mà en el moment de fer-ho. Si un petard no funciona cal no tocar-lo fins al cap de mitja hora i sempre tirant aigua abans a l'article. A l'hora d'encendre coets és important mirar que s'estigui a més de 500 metres d'una zona boscosa o aglomoeració de gent i que no hi hagi articles inflamables al voltant. 
 
Els venedors de petards són especialment curosos pel què fa a les franges d'edat que poden comprar cada article. 
 
El 99% de la venda de petards d'un any passa per la nit de Sant Joan. La resta del percentatge es compra per ocasions especials com casaments, commemoracions o esdeveniments esportius.