Una gran lluna plena dóna la benvinguda a l'estiu

Feia prop de 50 anys que els solstici d'estiu no coincidia amb lluna plena. Quan passaven 34 minuts de la mitjanit d'aquest dimarts entràvem a l'estiu astronòmic, el calendari ens farà passar el full d'aquesta estació passats 93 dies i 15 hores, és a dir el 22 de setembre quan ens plantarem a la tardor.
This text will be replaced
Aquesta lluna plena ha estat la protagonista de la nit més curta de l'any, una nit en la que la temperatura ha quedat frenada a l'entorn dels 17º fent que el dia es despertés amb una bona fresca. Tot i aquesta reculada de les temperatures a les primeres hores del dia, l'estiu ha començat amb el sol imposant-se el que ha convidat a gaudir de l'aire lliure, sempre que un s'ho pogués permetre. A les platges de la Costa Brava centre ja es comença a respirar aires de vacances. A mig matí la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols presentava aquest aspecte, molts turistes accedint i aposentats a la zona de la sorra, tot i que per la poca afluència de gent a l'aigua fa pensar que la brisa de tramuntana que bufava sumat a la baixa temperatura de l'aigua de mar no convidava massa a capbussar-se.
 
Aquest inici d'estiu amb l'anticicló ben assentat i el termòmetre a l'alça es mantindrà al llarg de tota la setmana. De fet, la xafogor s'anirà imposant a la costa durant les properes hores el que ens farà viure una revetlla i dia de Sant Joan amb les temperatures tocant sostre.
 
Passem pàgina a la primavera amb un temps favorable per gaudir de la nova estació