El servei de socorrisme ja està en ple funcionament a les platges de la Costa Brava

Els socorristes ja ho tenen tot a punt per l'arribada massiva dels turistes a la platja. La calor d'aquest mes de juny ha afavorit que la temporada de platja comencés més aviat i és per això que des de fa setmanes el servei de socorrisme ja està operatiu a les platges de Sant Feliu de Guíxols i a tots els municipis de la Costa Brava centre.

This text will be replaced

Per garantir al màxim la seguretat durant el bany i l'exposició al sol de les famílies els municipis costaners aposten per tenir un bon equip de socorrisme a les seves platges. A Sant Feliu de Guíxols la Creu Roja té en plantilla 12 socorristes que, repartits per les dues platges ganxones, la platja de Sant Feliu i la platja de Sant Pol, treballen durant tot el dia per garantir la seguretat.

Algunes mesures de prevenció per no patir ferides o algun ensurt dins l'aigua són, per exemple, no saltar de les roques, fer bé la digestió abans de posar-se a l'aigua i fixar-se en el color de la bandera, fer cas de les indicacions del socorrista.

A banda de la vigilància, des de fa molts anys la Creu Roja també ofereix un servei perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin banyar-se còmodament gràcies a les cadires amfíbies. Els mateixos socorristes ajuden a aquestes persones a posar-se dins l'aigua i durant el bany.

A Sant Feliu de Guíxols el servei de socorrisme de la Creu Roja s'allargarà fins el 18 de setembre.