El Thyssen endinsa Sant Feliu de Guíxols al oest americà

Sant Feliu de Guíxols s'endinsa en un viatge als territoris de l'oest americà a La il·lusió del Far West, la nova exposició temporal de l'Espai Carmen Thyssen.

Un centenar d'obres entre pintures, escultures, mapes d'època i objectes antropològics integren aquesta mostra desglossada en 8 sales que posa de relleu la seducció que van sentir els artistes del segle XIX per les tribus índies.


L'exposició arriba des del Museu Thyssen de Madrid però amb nous matisos i peces que només s'han pogut veure a Sant Feliu de Guíxols. Així per exemple, s'han afegit a l'exposició dos nous mapes del museu Naval,un quadre de Montleon que mostra el primer explorador del Missipi sepultat al riu, un gabinet de meravelles índies amb un  inèdit diàleg amb els objectes antropològics, tres revòlvers pertanyents a Lex Barker o una sala Remington mai vista al país.

Activitats complementàries

El fet de rebre una exposició ja muntada ha permès que enguany s'hagi pogut treballar amb molta més profunditat les activitats complementàries a l'exposició i el seu programa didàctic.

Com sempre l'exposició ha pogut tirar endavant gràcies al suport i compromís de la varonessa Thyssen amb la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, amb qui té un vincle especial. Aquests són els elements més apreciats per Carmen Thyssen d'aquesta mostra que apadrina amb orgull.

Un Thyssen permanent

Des del 2012 que Sant Feliu de Guíxols acull una exposició temporal de la col·lecció Thyssen durant els mesos d'estiu. La vocació de la ciutat és aconseguir finalment tirar endavant el museu Thyssen amb una exposició permanent de més de 380 obres que posi en valor l'art català del segles XIX i XX. Un projecte que l'actual equip de govern vol que sigui una realitat l'any 2018, ja que veuen en aquest equipament un element transformador per la ciutat tant a nivell cultural com econòmic.

L'exposició "La il·lusió del Far West" es podrà visitar fins el dia 30 d'octubre.