Primer cap de setmana de Porta Ferrada 2016 amb dos concerts de luxe

El festival d'estiu més antic de Catalunya ja ho té tot a punt per començar. El Porta Ferrada 2016 comença aquest divendres amb la primera de les 28 actuacions que es podran veure a Sant Feliu de Guíxols al llarg d'aquests mesos de juliol i agost.
This text will be replaced
 
I per estrenar-se, Porta Ferrada ens porta jazz de molts quirats. Així és com defineixen des de l'organització del festival el concert que oferiran el divendres 15 de juliol el guitarrista Pat Metheny i el contrabaixista Ron Carter, en l'inici d'una gira europea amb molt poques dates programades. Aquestes dues eminències del jazz oferiran una de les seves ja característques trobades sobre l'escenari en les que hi prima la improvisació i ningú pot predir el que passarà. L'Espai Port, amb un aforament que enguany ha crescut, presentarà un ple absolut en aquesta cita inaugural. El mateix divendres, al village hi haurà la presentació del nou disc del Luis Gonzalez Trio i es podrà gaudir també d'una jam session. 
El dissabte, en l'altra gran actuació del cap de setmana, serà el torn de la música llatina amb l'encontre del flamenc de Diego El Cigala amb el so cubà d'Omara Portuondo, que enguany s'està acomiadant del món de l'espectacle després d'una setantena d'anys sobre els escenaris. Abans i després del concert, als entorns de l'Espai Port es podrà gaudir del Randy Green Quartet. 
 
El diumenge a la tarda una guerra de big bands juvenils tancarà el primer cap de setmana d'un festival que abans de començar ja ha venut gairebé 15.000 entrades pels concerts a l'Espai Port, mentre que l'any passat van ser-ne 9.000.