Pat Metheny i Ron Carter obren el Festival Porta Ferrada 2016

El Festival Porta Ferrada 2016 ja és una realitat des de que aquest divendres es va donar per inaugurat amb la primera de les 28 actuacions que es podran veure a Sant Feliu de Guíxols entre aquests mesos de juliol i agost. En aquesta ocasió, els encarregats de posar el llistó ben alt des de la primera nit van ser Pat Metheny i Ron Carter
This text will be replaced
 
Jazz de primer nivell és el que es va poder veure i sentir al recinte de l'Espai Port amb la fusió d'aquests dos reconeguts músics estatunidencs. Tot i les seves dilatades i aclamades carreres professionals, la de Metheny per haver reinventat el so de la guitarra elèctrica i la de Carter per ser un dels contrabaixistes més influents de tots els temps des de que ja als anys seixanta va ser part del quintet de Miles Davis, els dos artistes no havien unit mai el seu talent fins fa un any quan al Festival de Jazz de Detroit van compartir escenari. 
 
Des d'aleshores el públic, i sobretot l'europeu, ha gaudit de ben poques ocasions de poder presenciar aquesta mescla plena de virtuosisme. Sense anar més lluny, el de Porta Ferrada 2016 és un dels únics tres concerts de la minigira europea, juntament amb Nàpols i Vitòria, que Metheny i Carter han fet aquest juliol.  És per això que els seients de l'Espai Port van oferir un ple absolut i que públic d'arreues va acostar fins a Sant Feliu per poder viure aquest espectacle excepcional que tan bon gust de boca els va acabar deixant.
 
En aquesta primera nit de Festival, al village de l'Espai Port hi va haver també la presentació del nou disc del Luis Gonzalez Trio i es va poder gaudir i participar d'una jam session.