Duet explosiu d'Omara Portuondo i Diego El Cigala a Porta Ferrada

El cap de setmana d'inauguració del Festival Porta Ferrada 2016 es podrà recordar com un cap de setmana de duets de luxe. Si bé el divendres va ser el torn de la fusió entre dues eminències del jazz com Pat Metheny i Ron Carter, el dissabte va donar pas a una nit de ritmes llatins amb sabor cubà protagonitzada per dues altres estrelles dels seus gèneres: Omara Portuondo i Diego El Cigala
This text will be replaced
 
Aquesta nit del dissabte es podria definir sobretot com a cubana, encara que Diego Ramón Jiménez Salazar, més conegut com a Diego El Cigala, nasqués a Madrid, i és que el cantaor està profundament unit amb Cuba des de l'aclamat "Lágrimas Negras" amb Bebo Valdés de l'any 2003. Per la seva banda la veu de Portuondo ha estat una de les grans embaixadores de la seva terra durant desenes d'anys. Aquesta gira celebra els molt ben portats 85 anys de "la novia del feeling", 70 dels quals han estat sobre els escenaris. 
 
Amb l'aval del segell de qualitat que suposa la carrera en solitari de cada un dels dos artistes, fa un any que es van trobar i des de llavors s'han unit per voltar pel món amb l'espectacle que dissabte van presentar a Sant Feliu. Un espectacle que va permetre veure el flamenco de El Cigala i el son cubà i els boleros de Portuondo per separat, però que va tenir els seus moments més genuïns quan els dos talents es barrejaven. 
 
En la segona nit de Porta Ferrada, el públic no va deixar de vibrar amb la forta dosi d'energia que va rebre des de l'escenari. Abans i després del concert també va poder gaudir del jazz del Randy Green Quartet al "village" de l'Espai Port.