Amenaça de vaga d'escombraries per Festa Major a Sant Feliu de Guíxols

Comissions Obreres ha convocat una vaga d'escombraries a Sant Feliu de Guíxols coincidint amb la Festa Major. L'aturada laboral començarà el 30 de juliol i afectarà el servei de recollida d'escombraries, neteja viaria, neteja de platges i deixalleria.

El motiu de la vaga és pressionar l'empresa concessionària del servei, CESPA, perquè signi un nou conveni col·lectiu amb els treballadors.

Crida a la responsabilitat

Des dels micròfons de la Ràdio Municipal, Ràdio Sant Feliu, l'alcalde Carles Motas, ha fet una crida a la responsabilitat d'empresa i treballadors ja que "són dates clau de l’estiu en què la ciutat està molt activa, quan molts ciutadans que han estat a l’atur han trobat feina i els empresaris confien en la temporada per mantenir les seves empreses i quan es vol donar una bona imatge de la ciutat".  Ha alertat que de tirar-se endavant la vaga els perjudicis podrien ser molt grans. El batlle ha reclamat que es negociï sense fer esclaus la resta de veïns de la ciutat i ha advertit que no descarta cap mesura perquè la ciutat tingui uns nivells de neteja adequats. Ha revelat que des del consistori ja es veia que passava quelcom perquè des de Sant Joan els nivells de neteja han baixat ocnsiderablement.

La darrera vaga del servei de neteja va ser el 2012 quan el convergent Joan Alfons Albó era alcalde.