El Contenciós Administratiu dóna la raó a l'Ajuntament en l'enfrontament amb la Policia Local Ganxona

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha desestimat el recurs que un agent de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols va interposar contra la retirada del complement salarial de 400 euros que cobraven per la prolongació de jornada.

This text will be replaced

El cas és una d'aquelles patates calentes que s'arrosseguen del mandat anterior, presidit pel convergent Joan Alfons Albó. Llavors es va pactar amb la plantilla un plus salarial per allargar la jornada laboral fins a les 40 hores setmanals, uns 400 euros al mes que la plantilla creu que tenen rang de complement específic salarial i que per tant no implica la remuneració de cap nombre d'hores concret.

Quan Carles Motas va prendre possessió de l'alcaldia va encarregar diferents informes tècnics per determinar quina era la situació i com es podria resoldre. Amb aquests informes a la mà, el govern tripartit TPSF-PSC-ERC es van reunir amb la plantilla de la Policia per tal d'explicar-los que el que cobraven era una disfunció i que calia regularitzar-lo allargant la jornada fins a les 42 hores i mitja. En cas que no es fes així, va advertir en el seu dia el regidor de seguretat Jordi Vilà, els agents perdrien aquesta remuneració.

Davant d'aquesta situació els treballadors, recolzats pel sindicat CSIF, van portar el cas als Tribunals i van demanar la suspensió cautelar de les intencions de l'executiu. És a dir, que es seguissin percebent els 400 euros malgrat no fer l'increment horari proposat per la regidoria de seguretat.

No pagaran les costes judicials

El tribunal entén, en una argumentació recollida pel Diari de Girona, que el complement salarial no és consolidat i es recolza en l'article 26.3 de l'Estatut dels Treballadors que estableix com a principi el caràcter no consolidable dels complements salarials si no hi ha un aocrd contrari. La sentència exposa que en el cas ganxó no consta que existeixi un acord en el sentit de seguir abonant el complement de prolongació de jornada encara que aquesta no es realitzi.  Per tant denega les mesures cautelars demanades pels treballadors tot i que no els condemna a pagar les costes del judici.

En paral·lel a aquesta sentència, que es pot recòrrer com així ha anunciat que farà el sindicat CSIF, Govern i representants dels treballadors segueixen negociant un nou conveni.

Notícies relacionades

Un agent de la Policia Local porta l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols al Contenciós Administratiu

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols denuncia l'incompliment del seu conveni laboral