Paddle surf com a teràpia per a discapacitats intel·lectuals

Qui vegi en els esports aquàtics com el surf o el paddle surf una activitat apta per a només unes poques ànimes aventureres s'equivoca per complet. Per mitjà d'aquestes activitats aquàtiques l'associació Superando  treballa amb discapacitats físics i intel·lectuals, així com amb persones en situacions de risc d'exclusió social. 
This text will be replaced
 
Després de passar per diversos punts del nostre litoral, aquest dissabte Superando va fer parada a la platja de Sant Pol, on amb l'ajuda de l'Escola de Vela i Kayak local van impartir un taller de paddle surf per a persones amb discapacitats intel·lectuals. L'activitat era inclusiva, és a dir hi podia participar tothom que volgués: des dels nens i nenes afectats fins als seus pares, germans o amics. 
 
Al llarg del juliol i l'agost Superando ha programat aquesta activitat en cinc indrets amb unes xifres de participació d'uns 40 nens i 45 voluntaris que es consideren tot un èxit. El paddle surf és una molt bona opció per treballar aspectes molt diversos: des de l'equilibri i la confiança fins al treball en grup resultant d'anar amb més d'un navegant a sobre de cada planxa. 
 
Diversos estudiosos, com fisioterapeutes i altre gent del sector, s'estan acostant a observar aquestes activitats, i és que els resultats que s'estan començant a obtenir són gratament sorprenents.