Els jardins comprats darrere el Monestir amplien les possibilitats del Thyssen

Els jardins de la Finca de Can Blasco han estat comprats per la ciutat però de retruc qui en podria sortir més beneficiat és el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. L'adquisició dels terrenys que hi ha just darrere el Monestir de Sant Feliu de Guíxols amplia les possibilitats del futur Museu que si tot va com és previst tindrà un pla executiu redactat a finals d'any o principis de l'any que ve.

This text will be replaced

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha comprat més de 5.000 metres quadrats de terrenys darrere del Monestir. Contenen jardins, una torre de guaita, una muralla del segle XI i una casa modernista, que limita amb la Fàbrica de Can Serra.

L'intenció de l'Ajuntament és que aquest espai ampliï l'oferta cultural vinculada al Museu Thyssen i que s'hi puguin fer concerts i actes a l'aire lliure així com visites patrimonials. La Casa Modernista, a la que encara se li han de definir els usos, podria albergar oficines municipals, sales d'exposicions o fins i tot un bar.

Ampliar l'edifici del Monestir

Els terrenys podríem dividir-los en dos espais. Una finca de 400 metres quadrats just a l'entrada de la finca i comprada al juny; i una segona, l'anunciada divendres. La part comprada al juny permetrà ampliar l'edifici del Monestir i acabar el clàustre que les monjos van projectar però mai van construir. Aquest edifici albergaria les sales d'exposicions del Museu Thyssen.  Ara, a més d'aquest espai, els tècnics que redacten el projecte executiu de l'equipament cultural tenen més de 5.000 metres quadrats per 'jugar' i ampliar les possibilitats del Museu.
 

Notícies relacionades

El Monestir de Sant Feliu de Guíxols recupera els jardins del darrere 200 anys després (19-08-2016)