Polèmica amb la concessió de gandules a la Platja de Sant Pol

Cadires, gandules i para-sols de tots els models, mides i formes. Semblen de particulars, però és premeditat. Per tal d'evitar la unificació se'n fan servir de diferents tipus, però si un s'hi acosta podrà veure que fins i tot tenen número o, en alguns casos, nom. Formen part de la Taverna del Mar de Sant Pol i els darrers dies tant la ciutadania com l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han denunciat l'acotació de l'espai públic que fan.

This text will be replaced


La llei de costes diu que entre els elements de propietat privada i l'aigua hi ha d'haver una distància mínima de sis metres. En aquest cas no es respecta, i és que les gandules en algunes ocasions arriben fins a primera línia de mar. A més a més, les queixes apunten cap a l'ús dels para-sols i gandules a mode de frontera per delimitar la platja i dissuadir els qui no són clients.

Tal i com indica la denúncia feta per un particular a Sant Feliu, des de la Taverna del Mar al·leguen que les gandules són propietat dels clients de les casetes i que són ells qui les col·loquen, quan en realitat es diu que s'ha vist com un treballador de l'establiment les munta cada dia.

La concessió de la Taverna del Mar finalitza el 2018 i des de l'Ajuntament ja s'ha avançat la intenció de no cedir-la de nou a particulars. Serà la mateixa administració qui escollirà els concessionaris a través de concurs, tot buscant que no actuïn com a propietaris de l'espai públic.

A tot això, l'ambient entre els ciutadans està cada vegada més caldejat. Mentre que des d'algunes plataformes com la CUP o Guíxols des del Carrer s'ha decidit emprendre accions legals, les xarxes socials comencen a dinamitzar-se per dur algun tipus d'acció in situ.