Bojos per l'scrap a la 6a Fira Scrapmaniàtics

 
Segells, papers de totes les mides, materials i colors, decoracions de fusta o amb motius florals, washi tapes, és a dir cintes adhesives decoratives pels no iniciats, i moltes altres coses s'han pogut veure, comprar i utilitzar aquest dissabte en la sisena Fira Scrapmaniàtics de Sant Feliu de Guíxols
This text will be replaced
 
La Fira, en la que hi han participat una vintena de paradistes de tota Catalunya però també d'altres parts de l'estat, s'ha convertit en un autèntic referent a les comarques gironines del món de l'scrap. Scrap és una paraula que prové d'escurçar scrapbooking, terme anglès per definir un llibre de retalls, és a dir, la tècnica de personalitzar àlbums de fotografies. L'scrapbooking inclou totes les parts del procés de personalització dels àlbums, des de la confecció dels mateixos fins a retallar, enganxar, o fer collage amb les fotografies i motius ornamentals diversos. Més enllà d'àlbums, però, l'scrap està obert a qualsevol tipus de possibilitat, com poden ser, per exemple, cartes, targetes o invitacions. 
 
Pràcticament totes aquestes tècniques i formats diversos s'han pogut posar en pràctica a la fira, i és que l'associació Scrapmaniàtics ha organitzat 13 tallers guiats per gent reconeguda dins del sector, 2 dels quals han estat infantils, en els que la gent s'hi podia apuntar des del mes passat i que, amb més de 160 participants, han estat tot un èxit. En ells, la gent només havia de dur material bàsic com tisores, regle o cola, a més de les ganes de crear i bones dosis d'imaginació. 
 
Al llarg del dia l'oferta de l'Scrapmaniàtics s'ha completat amb un sorteig d'una troqueladora Big Shot, a més d'altres petits sortejos en cada un dels tallers. Pel simple fet de participar-hi, els assistents han rebut una bossa de benvinguda amb varis regals, que els més impacients ja han utilitzat en els tallers. Un d'aquests tallers ha estat l'impartit per la Tonyi Mateos, de la marca Poivre et Sel. 
 
L'scrapbook és una afició cada vegada més compartida. Amb una tradició sòlida a països com els Estats Units o el Japó, l'scrap va arribar a Europa per quedar-s'hi fa una quinzena d'anys. 
 
La 6a Fira Scrapmaniàtics es troba dins el marc del Guíxols s'Enfira, un conjunt de nou fires que dinamitzen Sant Feliu entre els mesos d'agost i setembre.