Sant Feliu aprova unes ordenances fiscals congelades

Les ordenances fiscals de Sant Feliu de Guíxols han superat el primer tràmit sense cap vot en contra. El ple municipal va aprovar uns impostos i taxes municipals que es mantenen congelades respecte les de l'any passat amb petits canvis tècnics que no afecten la pressió fiscal.

This text will be replaced

El canvi més rellevant és el de la zona blava. S'han actualitzat les tarifes per eliminació de denúncia per eliminar la injustícia que suposava que l'infractor li sortís més barat retirar la denúncia que no pas anar pagant la zona blava en tota la seva franja horària. S'han actualitzat els preus a través d'un escalat amb una permissivitat màxima d'una hora.

Un altre element que s'introdueix a les taxes és que preveu un epígraf inexistent fins ara, per les activitats mixtes, com una llibreria-cafè, o un petit comerç que també fa restauració. També s'introdueixen en l'epígraf de tipus d'activitat, les de caràcter religiós.

Al·legacions de caràcter social

Els quatre grups de l'oposició van fer una abstenció de bona fe tot esperant que s'escoltin les al·legacions que ja han anunciat que presentaran als números de Josep Melcior.  La CUP va declinar intervenir, mentre que el MES va avançar que faran propostes en la línia social. .

També amb un caire social, GdC va reclamar que s'avanci en la tarificació social de determinats serveis com l'Escola Bressol o la de Música. És a dir, que tothom pagui segons la seva renda.  Van optar per l'abstenció perquè entenen que es van presentar uns números de caràcter tècnic i ells volen tenir un debat polític sobre ingressos i prioritats de despesa que emmarquen en la discussió dels pressupostos.

Des de CiU es va demanar una rebaixa de les ordenances fiscals per revertir la pujada dels valors cadastrals que va decretar el Govern Espanyol el 2012 i que va repercutir amb més impostos als ciutadans que van anar a parar a les arques municipals. També van mostrar-se contraris a fer servir només aquests valors com a criteri per calcular què es paga d'IBI i escombraries.

Aprovació del Pressupost abans d'acabar l'any

Pel que fa a la tarificació social, l'àrea d'hisenda va argumentar que prefereix utilitzar el concepte bonificació social, ja que a través de diferents estudis comparatius han descobert que té un millor impacte en el beneficiat.

Amb les taxes inicialment aprovades i a l'espera de les al·legacions, l'alcalde Carles Motas, es va comprometre a portar els pressupostos al ple abans d'acabar l'any. Un rara avis, va dir, en anteriors legislatures, però que en el seu mandat vol que sigui habitual.