Aturen les obres del "sea club" de l'hotel de luxe Alàbriga a Sant Pol

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha paralitzat aquest dimecres les obres del nou hotel de luxe Alàbriga Hotel & Home Suites arran del rebaix d'un terreny on es vol fer una zona de piscina vinculada a l'hotel.

This text will be replaced

Les obres que ja van començar la setmana passada, no comptaven amb el permís municipal, però sí amb l'autorització del Departament de Costes. De fet, per ara es tracta d'un entrebanc administratiu.

Tot i que l'informe tècnic municipal és favorable caldrà analitzar-ne l'impacte paisatgístic i mediambiental. Per a la construcció d'aquest espai ja s'han hagut de tallar diversos pins per facilitar l'accés de les excavadores. Aquest fet ja va portar controvèrsia a l'inici de les obres perquè es van tallar dos llorers històrics. També caldrà analitzar accions com ara com ha de ser la tanca perimetral.

L'hotel Alàbriga Hotel &Home Suites havia d'obrir el passat mes de juny però es va posposar l'estrena fins al 2017. Malgrat les complicacions, l'Alàbriga mantindrà l'estructura d'hotel de super luxe projectat des de bon començament. De fet, ja hi ha agències russes, dels Estats Units i dels països àrabs interessades a allotjar-hi els seus clients.

Aquest edifici disposarà de 30 suites. Cada suite tindrà entre 80 i 140 m2 i la construcció total serà d'uns 8500 metres quadrats. A més, també posarà a disposició dels clients un iot de 20 metres d'eslora; cotxes amb xofer i fins i tot un servei d'avió privat subcontractat que operarà des dels aeroports de Girona i Barcelona.