Teatre per visualitzar el micromasclisme en les relacions adolescents

El masclisme és com un iceberg que amaga tot un conjunt d'actituds sovint imperceptibles que acaben configurant successos que després surten als mitjans de comunicació. Per treballar aquesta part oculta de l'iceberg , el Servei d'Igualtat i Atenció a les Dones de Sant Feliu de Guíxols ha organitzat un taller per adolescents utilitzant el teatre com a eina.

This text will be replaced

Es tracta d'interpretar rols masclistes i situacions malauradament quotidianes com el control de la parella, l'aïllament social o el mite de l'amor romàntic, entre d'altres. Combatre el qui estima et farà patir i el conjunt de micromasclismes que configuren una societat patriarcal.

Des del SIAD estan preocupats pels estímuls que reben els joves a través de la música, les pel·lícules o els anuncis, entre d'altres. Erradicar situacions de desigualtat quan es comencen a tenir les primeres relacions amoroses és clau per evitar situacions problemàtiques posteriors.  Per això treballen molt especialment amb els instituts.

El d'aquest divendres podríem dir que és el primer dels actes programats aquest mes en motiu del Dia Internacional contra la Violència Envers les Dones.