Arriba la fred a la Costa Brava

Platges desèrtiques, terrasses buides i l'abric posat. Aquest cap de setmana ha arribat la fred de tardor i amb ella l'estampa típica dels dies freds i humits s'aquesta estació de l'any. Les previsions meteorològiques alertaven del canvi que arribava diumenge i s'ha fet notar sobretot aquest dilluns amb un mati hivernal.
La Costa Brava s'ha despertat amb temperatures d'entre 7 i 9 graus a primera línia de mar, una temperatura de ple hivern que acompanyada del vent de tramuntana ens ha obligat a abrigar-nos de valent. 

 
Són habituals les caminades a la platja de sant pol i al camí de ronda de S'Agaró i aquest cap de setmana tot i l'avís de mal temps moltes persones s'han atrevit a fer el vol, això sí més abrigats que fa un parell de dies quan al pic del dia les jaquetes feien més nosa que servei. 
 
Segons l'observatori meteorològic de l'Estartit aquest dilluns la temperatura és 2 graus inferior a la mitjana climàtica d'aquestes dates i la temperatura del mar és de 18,6 graus igual que el mes de juny i  aproximadament 1 grau més que el novembre de l'any passat.
 
Tan diumenge com aquest dilluns el sol ha sortit tímidament en algun moment però amb un predomini evident de cel ennuvolat. Per dimarts s'esperen temperatures igual de baixes però amb més sol. La tramuntana farà fora els pocs núvols que queden i el dia serà més radiant. Seguirem abrigats perquè tot i que les màximes poden pujar les mínimes encara no han tocat fons i el mercuri seguirà caient fins dimecres. La fred ha arribat però no per quedar-se. A partir de dimecres els termòmetres s'enfilaran alguns graus però segons les previsions els núvols tornaran a finals de setmana.