Els llegums, un aliment poc apreciat però molt nutritiu, és el tema de la Càtedra Martí i Casals

Sant Feliu de Guíxols ha inaugurat el nou curs de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut. 
 
This text will be replaced
 
'El valor nutritiu dels llegums' és el tema central de la càtedra d'enguany que pretén conscienciar a la societat dels seus avantatges nutricionals. Justament l'Organització Mundial de la Salut ha proclamat el 2016 l'any Internacional dels Llegums i és per aquesta raó que des de la Universitat de Girona han escollit aquest tema.
 
En la inauguració de la càtedra hi ha participat el Senyor Abel Mariné, Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona que ha fet una exposició sobre la importància nutricional que tenen els llegums i la feina que s'ha de fer encara perquè aquests formin part de la llista de la compra de la societat en general, però sobretot dels joves.
 
En la dieta actual, el consum de llegums és escàs perquè tenen poc prestigi social, s’associen a temps d’escassetat i no existeix un mercat gurmet que els doni valor. Però, des d’un punt de vista nutricional, són uns aliments de gran interès. Des de la Càtedra Martí i Casals han apostat enguany per donar a conèixer aquest aliment tan necessari com poc valorat.
 
A banda que no tenen gluten i, per tant, els celíacs els poden consumir, el cost dels llegums fa que seguin uns aliments excel·lents en la relació preu-valor nutritiu per això des de sempre se’ls ha anomenat la "carn dels pobres".